· 

BHV Cursus Breda bij Evenementen

BHV en Evenementen blijft een lastige combinatie. Want waar ligt de verantwoordelijkheid en wie doet de uitvoering?

 

Evenementen organisatoren zijn eindverantwoordelijk voor een veilig verloop van hun evenement. Wat men echter vaak ziet is dat de feitelijke organisatie klein in aantal mensen is terwijl er toch vaak een behoorlijk aantal bezoekers aanwezig zijn. Er zijn genoeg medewerkers aan het werk op een evenemententerrein maar dit zijn vaak andere organisaties die werkzaam zijn zoals leveranciers van licht en geluid, horecapersoneel en standhouders.

 

Voor een organisator is het dus heel lastig om een gedegen bedrijfshulpverleningsorganisatie op poten te zetten. Hier komen dan ook vaak de EHBO-ers en beveiligers om de hoek kijken waarbij er een traditionele verdeling is: De EHBO-ers nemen de medische helft van de taken op zich en de beveiligers de brand- en ontruimingstaak. Klinkt logisch maar is het dat wel?

Nee, dat is niet logisch!

 

Goed beschouwd zijn de EHBO en Beveiliging op dat moment de bedrijfshulpverleningsorganisatie. Op de grote festivals waar veel beveiliging en EHBO rondloopt kom je hier wel mee uit de voeten maar wat als je een kleiner festival hebt waar je, als je zowel de beveiligers als EHBO-ers bij elkaar optelt maximaal op 6 man/vrouw uitkomt maar er wel 2.000 geëvacueerd moet worden?

 

Hierbij dus mijn pleidooi om evenementenbeveiligers zeker ook een EHBO cursus te laten volgen en de EHBO-ers ook een module brand en ontruiming aan te bieden. Zo kun je elkaars werkzaamheden bij een calamiteit ondersteunen.

 

Voor actieve evenementenbeveiligers en EHBO-ers hebben wij interessante trainingsmogelijkheden. Kijk gerust eens op onze BHV cursuspagina óf onze EHBO Cursus mogelijkheden